CLS Behring table

About the Project

The meeting table was commissioned by Espacios Aine for the new offices of CLS Behring, located in Avenida Diagonal, Barcelona.

Aine is specialized in integrated office projects, that handles the entire process covered by the project, from construction or renovation to furniture and signage.

The table is intended to occupy the main hall of the offices. It must be robust, large and solid.

From a construction point of view, we conceived the table on the basis of three main elements: base, column and board. The three elements were manufactured separately for optimizing manufacturing, production, transport and assembly.

The challenge was to save the overhang of the board without losing flatness and rigidity. To do this, we invested a lot of effort in design and development before manufacturing.

We created an inner wing profile structure covered with panels in a sandwich way to have a solid structure for the table.

The table surface was finished in polished white Corian®. The black centerpiece, also in Corian®, creates a graphic accent on the table. This piece has embedded a hidden point for electrical and data connection for computers, multimedia equipment, mobile phones and other devices.

 

Meet also Herbora table →

Credits

Client / Concept: Espacios Ainé →

Design consulting, technical development and production: Juan Pablo Quintero / Medio Design

Photo credits: Aine courtesy / Medio

Year: 2014

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!